Followers

Disclaimer: denne blog er en reaktion - ikke noget angreb

Tuesday, October 30, 2007

Så vær dog EFFEKTIV!!!!

Moderne politik har et problem, der er seriøst som cancer: Mangel på effektive men upopulære løsninger på komplicerede problemer! Det hele er blevet enkeltsager, ingen tør tage den store hat på, og tænke Effektivt. Da tanker er gratis gør jeg det gerne for vores folkevalgte, bare denne ene gang:
Tag klimadebatten. Det er muligt at det hele er lidt overdrevet, men hvis det er bare HALVT så slemt, som de fleste eksperter siger og havene dermed kun stiger 2,5 meter er der stadig et rigtig, rigtig seriøst problem....så hvad gør politikerne? Går i selvsving omkring co2 kvoter og afgifter og glemmer de indlysende løsninger, der virkelig tager fat i ondets rod.
Trin 1: Et forbud mod privatbilisme! Et totalt forbud vel og mærke, hvor tyske biler må parkere i Kruså og svenskerne køre udenom gennem rusland. De afgifter der er betalt for bilerne kan passende anvendes til indkøb af vindmøller istedet.
Langt ude? Det ville ihvertfald bringe DK på verdenskortet med andet end nogen forkølede tegninger. Det ville tvinge os til at udvikle en ordenligt offentlig infrastruktur, give mere plads OG medvind på cykelstierne og gøre os til First Movers for en politik alle andre alligevel bliver nød til at gå igang med snart....
Trin 2: forbyd RUTEFLYVNINGER og CHARTERTURISME ved samme lejlighed....Tog er eneste effektive og energirimelige bevægelsesform over længere afstande. Og de nyeste kan faktisk køre over 400 km/t.

Radikalt? Måske, men hvis vi skal tage eksperterne alvorligt, er det sandsynligvis den eneste, irriterende vej frem.

Men er der nogen tilbage der overhovedet tør tænke en sådan tanke?
Kan Malou Åmund? Eller Paula Larrain? Eller danser alting bare væk i den store floskelsky endnu engang?

3 comments:

Anonymous said...

Sjov vision, dem er der ikke mange af pt. i dansk politik.
Man kunne også beskatte ejerboligerne, erstatte forsvaret med en telefonsvarer og lejet sattelittid der skød "I Tyrens tegn" mod Afganske antenner. Eller bruge telefoner og PCer til at lade borgerne stemme ofte om flere ting. Indføre en fast synkron mensturationsdag der blev vist med vejrudsigten. En strøm og tøjløs dag - "urdagen?" på højden af sommeren. Fadøl i en tredie hane. Små id-skilte på alt - også varer - så man kan finde de ansvarlige. Forbud mod kontorer midt i byen. Egern i parkerne. Bævere.

Christ said...

Ja, forbyd bævere....de er nogen nævenyttige små sataner!
ved godt det er sciencefictionpolitik....men altså...nogen må sgu da på banen med noget, der rykker?

Wiesengrund said...

Man må give Paula Larrain at hun tager fat om nældens rod: hun går til valg på at genindføre morgensang i skolerne. Det er hvad jeg kalder visionært!